Web Analytics Made Easy - Statcounter

«صمیم هوشمند»، عضو دیدبان محیط زیست افغانستان در گفتگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سوخت بی رویه ذغال سنگ و مصرف بنزین بی کیفیت، دلایل اصلی افزایش آلودگی هوا در فصل زمستان است.

وی اظهار داشت: همانطوری که همه شهرهای بزرگ جهان با معضل آلودگی هوا مواجه هستند، در شهرهای افغانستان به خصوص در کابل نیز این مساله وجود دارد و میزان آلودگی هوا همه ساله با فرارسیدن فصل زمستان نیز افزایش پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صمیم هوشمند افزود: سوخت بی رویه ذغال سنگ و مصرف بنزین بی کیفیت، دلایل اصلی افزایش آلودگی هوا در فصل زمستان است؛ البته عوامل طبیعی دیگری نیز وجود دارد که در آلودگی هوا موثر می باشد.

عضو دیدبان محیط زیست افغانستان با رد گزارش اخیر نهادهای محیط زیستی مبنی بر اینکه کابل نهمین شهر آلوده آسیا است گفت: من فکر نمی کنم آلودگی هوای شهر کابل به این حد باشد که جزو ده شهر آلوده آسیا محسوب شود؛ شهرهای بزرگ صنعتی در کشورهای همسایه ما مثل «اسلام آباد»، «تهران»، «پکن»، «دهلی» و دیگر شهرهای بزرگ وجود دارند که مواد آلوده کننده هوا در آنجا به مراتب قوی تر و مضرتر می باشد.

وی ادامه داد: در شهر کابل فعالیت های صنعتی آنچنانی وجود ندارد و نمی توان کابل را شهری صنعتی نامید؛ آلودگی هوا در کابل عمدتا به دلیل سوخت ذغال سنگ می باشد و من فکر نمی کنم وضعیت آلودگی هوا در این شهر به اندازه ای بحرانی و خطرناک شده باشد که کابل را در رتبه نهمین شهر آلوده آسیا قرار دهد.

عضو دیدبان محیط زیست افغانستان در خصوص مهلت یک و نیم ماهه مجلس افغانستان برای اقدامات جدی در خصوص مهار آلودگی هوا تاکید کرد: مهار کردن آلودگی هوا با اقدامات فوری امکان پذیر نیست که بتوانیم در عرض چند روز هوا را پاک کنیم و هیچ نهاد بین المللی نیز آن را تایید نمی کند؛ با این حال، اقداماتی در این جهت صورت گرفته است.

صمیم هوشمند در بیان اقدامات در دست انجام برای مهار آلودگی هوا در کابل گفت: در شهر کابل کوره های خشت پزی را استاندارد سازی می کنیم و همچنین تلاش داریم سیستم سوخت را از ذغال سنگ به گاز تبدیل نماییم.

وی در پایان تاکید کرد: اگر برنامه های مورد نظر ما عملیاتی شوند، قطعا تاثیرات مثبتی در بهببود وضعیت آلودگی هوا خواهد گذاشت.

گفتنی است که آلودگی کشنده هوا در شهر کابل نگرانی شدید شهروندان و مسئولین را برانگیخته است و نهادهای مختلف از جمله مجلس این کشور هشدار داده که چنانچه این مساله مهار نشود، یک مرگ تدریجی برای شهروندان کابل رقم خواهد خورد. مجلس افغانستان، آلودگی هوای کابل را به «انتحاری خاموش» تعبیر کرده است.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۰۰۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است

جام جم آنلاین اصفهان؛ دکتر سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان، در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان در خصوص آلودگی هوای اصفهان، گفت: یکی از مسائل اصلی استان اصفهان آلودگی هوا است و همه ما بر این موضوع اذعان داریم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص استان مسئولین سطح ملی نیز به مسائل حوزه آلودگی هوای اصفهان ورود کرده‌اند.
استاندار اصفهان بیان کرد: در این راستا سال گذشته دو جلسه با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور، یک جلسه با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور، دو جلسه با حضور وزیر کشور و یک جلسه با حضور رئیس‌جمهور و برخی از وزیران مختص آلودگی هوای اصفهان برگزار شد که نشان می‌دهد مسئولان استان و مدیران ارشد کشور نسبت به مسئله آلودگی هوای اصفهان دغدغه‌مند هستند.
استاندار اصفهان عنوان کرد: تقویت حمل و نقل همگانی و مدیریت کردن منابع آلاینده متحرک، مدیریت واحد‌های صنعتی، مدیریت و بهبود سوخت مصرفی در استان از جمله موضوعاتی است که در این نشست‌ها اتخاذ شد و در مسیر اجرا است.
دکتر مرتضوی با اشاره به اینکه کیفی ترین سوخت کشور در استان اصفهان توزیع می‌شود، گفت: پروژه گوگرد زدایی پالایشگاه اصفهان که با حضور ریاست‌جمهوری افتتاح شد و تلاش برای به ثمر رساندن رینگ چهارم ترافیکی شهر اصفهان و خط دو متروی اصفهان نیز در همین راستا است.
استاندار اصفهان در خصوص تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی اصفهان، بیان کرد: در دو سال گذشته ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل اصفهان افزوده شد و در سال‌جاری نیز درصدد تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی استان هستیم.
وی ادامه داد: برقی شدن اتوبوس‌های اصفهان نیز پروژه‌ای است که آن را دنبال می‌کنیم.
دکتر مرتضوی به جابه‌جایی واحد‌های آلاینده از شعاع ۵۰ کیلومتر اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۵۳ واحد ریخته‌گری به شهرک بزرگ اصفهان منتقل شدند که در نوع خود بی‌سابقه است، همچنین ۴۰ واحد آلاینده آجرپزی نیز رسماً تعطیل شدند.
وی در مورد مازوت سوزی در اصفهان عنوان کرد: سال گذشته برای اولین بار با حمایت‌های وزیر کشور در برابر سوخت مازوت مقاومت کردیم اما عملیات خرابکارانه در شبکه گاز کشور ما را مجبور به استفاده از سوخت مازوت در روزهای پایانی سال کرد.
استاندار اصفهان از خشکی تالاب بین‌المللی گاوخونی نگرانی و تأثیرات نادیده گرفتن حقتبه تالاب گاوخونی ابراز نگرانی کرد و گفت: بستر خشک تالاب گاوخونی غول خفته ای است که بیدار شدن آن سبب می شود تا بخش وسیعی از فلات مرکزی کشور با چالش جدی روبه رو شود.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا با پیگیری های انجام شده بتوانیم سهم بهتری از حقابه تالاب گاوخونی را تأمین کنیم زیرا بستر خشک تالاب گاوخونی یکی از اصلی ترین مراکز تولید گردو غبار و آلودگی در استان اصفهان است.
استاندار اصفهان گفت: البته این حقابه بایستی در سطح ملی نیز مطالبه و پیگیری شود.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • خرید بلیط اتوبوس از این به بعد با کدملی امکان پذیر است!
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • هوای تهران پاک است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است